Mediawijs Asten-Someren

Beste ouders en leerkrachten,

We leven in een wereld vol media. We zijn steeds vaker online te vinden en dat geldt ook voor onze kinderen. Media en digitale middelen horen bij onze tijd. We moeten echter wel leren hoe we ermee omgaan. Dat gaat met vallen en opstaan.

In Someren en Asten hebben organisaties die werken met kinderen en jongeren de handen ineen- geslagen om voor ouders, leerkrachten en docenten een aantrekkelijk programma samen te stellen op het gebied van mediawijsheid. Op 21 november (Varendonck College Someren) en op 23 november (Varendonck College Asten) organiseren we symposia onder de titel Mediawijs AstenSomeren: keep calm and always control your selfie. Na een inleiding door ons Kinderpersbureau in samenwerking met de Peelpioniers kunt u luisteren naar een lezing door mediawijsheiddeskundige Ivo Wouters (www.ivowouters.nl). Er is een gevarieerd aanbod van negen workshops; u kunt zich per avond inschrijven voor twee workshops.

Aanbod workshops:
1. Jongeren en sociale media (voor ouders met kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar).

2. Puber(s)(brein) en Social media, hoe beïnvloedt dit elkaar? (Voor ouders met kinderen in de leeftijd van 8 – 18 jaar).

3. Op reis in de digitale wereld van het jonge kind (voor ouders en leerkrachten met kinderen in de leeftijd van 4 – 7 jaar).

4. Duimpje omhoog’ in contact met je kind (voor ouders met kinderen en leerkrachten/docenten PO/VO in de leeftijd van 8-18 jaar).

5. Online imago: spiegel van de ziel of de naakte waarheid? (Voor ouders en leerkrachten/docenten met kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar).

6. De grenzen van het internet (voor ouders en leerkrachten/docenten met kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar)

7. Mediawijs onderwijs (voor leerkrachten PO en docenten VO).

8. Gamen: spel of verslaving? (Voor ouders en docenten van leerlingen 8-18 jaar).

9. Ontdekplein media (ouders en docenten van kinderen van 4-18 jaar).

Vanaf heden kunt u zich inschrijven voor beide avonden via http://bit.ly/2z65b8T. Voor meer informatie zie onze Facebookpagina @mediawijsastensomeren. Vragen kunt u stellen aan Yvonne van der Zanden – Bureau Halt – y.vanderzanden@halt.nl

Wij ontmoeten u daar graag!

Samenwerkende partijen:

Gemeente Asten, Gemeente Someren, Stichting Prodas, PlatOO, Varendonck College, Bibliotheek Helmond-Peel, Onis Jongerenwerk, Politie Asten Someren, Bureau Halt, Centrum voor Jeugd en Gezin, GGD Brabant Zuid-Oost.

MvdO_BS_Het_Talent_16_preview

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s