Nieuwe leenkisten in de Ontdeklabs. Reserveren kan nu!

Vorig schooljaar zijn we voor alle PRODAS scholen gestart met een uitleensysteem voor materialen, als aanvulling op bezoeken aan het Ontdeklab. Er is enthousiast gebruik van gemaakt en het bleek, samen met de gastlessen in de klassen, een waardevolle stap als het gaat om implementatie van 21e eeuwse vaardigheden binnen het onderwijs in de eigen school. Het vrij kunnen uitproberen van nieuwe technologie in de eigen omgeving en het delen van opgedane kennis speelt daarin een belangrijke rol. Daarom is het uitleensysteem uitgebreid met 3 fantastische leenkisten:

  • Een leenkist met 10 gloednieuwe iPads!  We zijn in samenwerking met BS het Lover druk bezig met de start-up. Na de herfstvakantie is deze leenkist beschikbaar voor iedere PRODAS school die er, in samenwerking met het Ontdeklab, innovatief mee aan de slag wil. Ontdek en benut samen met ons de geweldige kansen en mogelijkheden van iPads binnen het onderwijs rondom bijvoorbeeld mediawijsheid & media maken. De leenkist is tot stand gekomen dankzij de steun van ons innovatiefonds. Daarover volgt later meer.
  • Ook hebben we op het gebied van programmeren een nieuwe leenkist toegevoegd. Zo is er nu een leenkist Makeblock& de Mbot, waar BS de Wegwijzer zich momenteel in verdiept. Ook deze leenkist is na de herfstvakantie beschikbaar.
  • Als laatste is een extra leenkist met een Dash en Dot wonderpack toegevoegd (omdat de vraag naar het lenen van deze materialen groter werd dan het aanbod).

We hebben nu in totaal 12 leenkisten voor alle PRODAS scholen. Er zijn leenkisten voor alle leeftijdsgroepen en in verschillende thema’s. Deze kisten kunnen in combinatie met bezoeken aan het Ontdeklab of gastlessen in de klas geboekt worden.

Het uitlenen start op dinsdag 19 september. Reserveren is mogelijk via een mailtje naar ontdeklab@prodas.nl!  Voor meer informatie, foto’s en beschikbaarheid: Kijk op www.prodas21.nl  (tabblad uitleenkisten en gastlessen). 

De leenkisten blijven in ontwikkeling en input vanuit scholen is daarbij onmisbaar! Op dit moment zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken voor een leenkist duurzaamheid en een leenkist NT2 onderwijs. Inhoudelijke suggesties zijn van harte welkom via ontdeklab@prodas.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s