Over zonnestraaletende robots en green junkies – De ontdektuin van Prodas21

Bij het Ontdeklab in Deurne hoorde ook een klein speelplaatsje. Schots en scheef liggende tegels en een verlaten mini-speeltoestel in het midden. Al voordat we het lab in gebruik namen maakten we plannen wat we daarmee zouden kunnen doen.

IMG_1853

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is het speelplaatsje veranderd in een heuse ontdektuin. Het witte zand uit de zandbak is vervangen voor aarde en de rand is een felle kleur geel geschilderd. Insecten zijn daar dol op. Er zijn paadjes gemaakt van houtsnippers. We leren composteren met dank aan de Ossenbeemd. Er zijn drie grote bakken geplaatst door MyEarth Oss. In twee van deze bakken zitten Green Junkies. Dat zijn planten die erg goed zijn in het afvangen van vervuilende lucht. In de derde telen we aardbeien.

Er is een buitenkeuken gebouwd en we kunnen koken op ons kooktoestelletje. Er zijn kruiden, fruit en groenten geplant waarvan ook wat vergeten groenten zoals mispels. Met dank aan Albert Heijn in Deurne voor 500 moestuintjes. We hebben een solartafel gekregen van gebruiktezonnepanelen.com om je robot of je telefoon op te laden op zonnige dagen. De Solly robots van Het Solly Systeem zorgen voor inzicht in de kracht van zonne-energie. Zijn we al klaar? Nee, er zijn nog vele plannen. We willen een zitje maken, zelf onze eigen ontdeklabjam maken en aan de man brengen, nog meer leren over bijzondere groenten en alles over duurzaamheid. Heb je een goed idee? Neem even contact met ons op.

 

Heel veel dank aan de leerlingen van BS St Willibrordus en Jenaplanschool De Ratelaar, Christ Jansen en Christ Manders, Jan Berkers van NME de Ossenbeemd, Huub Manders, Marcel Stokebrook, Mieke Engelbertink, Albert Heijn Deurne en gebruiktezonnepanelen.com

my-shop-logo-1456858858

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s