Ruim baan voor het ict team junior

In het vakblad COS (Computers op School) van deze maand (jrg 34, nummer 9) staat een mooi artikel van Erno Mijland over het ict team op de Antoniusschool in Asten-Heusden.

Gijs, Ties, Wessel, Wessel en Menno zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van de Antoniusschool. Maar ze vormen samen ook het ict team dat dagelijks klaar staat om juffen, meesters en leerlingen te helpen bij het gebruik van ict. In de eerste helft van het jaar zaten er overigens ook meisjes in het team maar op dit moment zijn het toevallig vijf jongens die in het speciale ictlokaal aan de slag zijn met hun eigen Minecraftserver. Zo hebben ze de school bijna steen voor steen, stoel voor stoel nagebouwd in Minecraft. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Kijk dan maar eens hier.

Voor een deel werkt het team onder schooltijd maar indien nodig gaan ze thuis gewoon nog een paar uurtjes door. Ze ondersteunen bij technische vragen maar leggen ook uit hoe je een filmpje moet maken, hoe een bepaalde app werkt of hoe je iets kunt programmeren. Superhandig zo’n team. Zo hebben ze mij ook direct geholpen met een instructievideo over DoInk. Wil je er meer over weten? Lees dan het artikel in COS of vraag het aan meester Roy.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s