Kom naar het Medialab festival in Helmond

Header aankondiging MediaLabFestival 20172

Het MediaLab Festival, dé tweedaagse digitale en interactieve speeltuin, komt terug! Het festival trok vorig jaar maar liefst 2.500 leerlingen van 44 basisscholen. De aanwezige kinderen gaven het MediaLab Festival gemiddeld een 9.1. Niet alleen vonden ze het festival ‘leuk’ en ‘vet’, ze hebben ook ‘creatief denken’ en ‘samenwerken’ geleerd, geven ze aan. Doet jouw school dit jaar mee?

Spelen in het klaslokaal van de toekomst

Cubiss organiseert samen met Cinekid en de Brabantse bibliotheken dit jaar voor de tweede keer het tweedaagse MediaLab Festival in Brabant op drie locaties. Het MediaLab Festival laat je de meerwaarde van Techniek, ICT, Creativiteit, Mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien.

Ervaar zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk kan verrijken en dat het best eenvoudig is. Van inspireren tot creëren in de klas.

Het is dé plek om leerlingen van groep 6 t/m 8 en leerkrachten(!) te inspireren en te verwonderen.

Locaties en data

Het MediaLab Festival wordt georganiseerd op: 15 en 16 juni, Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch 27 en 28 juni, Automotive Campus in Helmond 21 en 22 november, Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur

Mini workshops

Tijdens het MediaLab Festival maken de leerlingen kennis met Techniek, ICT en mediawijsheid door diverse mini workshops. Zo kunnen zij hun eigen VR brillen maken, ontdekken wat er komt kijken bij presenteren, een hologram van zichzelf maken, eigenwijze robots bouwen, plaatsnemen in de bioscoop van de toekomst, lossen zij problemen op met apps en voeren zij allerhande mediaopdrachten uit. De school kan deelnemen aan 1 workshopronde die 1,5 uur duurt. In die ronde kiezen de leerlingen zelf aan welke workshops zij deel willen nemen.

Workshops voor de gehele klas

Ook is er de mogelijkheid om samen met de gehele klas deel te nemen aan 1 workshop die 1,5 of 3 uur duurt. Je kunt hierbij de keuze maken uit 2 verschillende workshops. Indien je je hiervoor aan wilt melden, wees snel, want deze zijn erg gewild!

Workshop 1: Aan de slag met de Micro:bit! De Micro:bit is een minicomputer die je kunt programmeren. Hij heeft 25 LED-lampjes die je zo kunt programmeren dat bijvoorbeeld je naam verschijnt. Je kunt schudden met de Micro:bit en dan kan hij dienst doen als dobbelsteen of stappenteller. Na wat basisstappen, kun je er echt iets mee maken. In de workshop gaan we aan de hand van een aantal voorbeelden deze proberen na te maken. Je kunt natuurlijk ook vanuit je eigen idee aan de slag gaan met de Micro:bit. Duur: ongeveer 1,5 uur Doelgroep: Groep 7 of 8

Workshopgever: Pauline Maas

Workshop 2: Do It Yourself Virtual Reality (DIY VR) De workshop is een combinatie van ‘ouderwets’ tekenen, knippen en plakken, een digitale verwerking en uiteindelijk reflecteren op wat er is gemaakt.

Er wordt gestart met het maken van een 360° foto. Aan de hand van deze foto wordt uitgelegd hoe VR met dit soort foto’s werkt. Daarna maken de leerlingen zelf een toekomstige wereld vormgegeven in VR. Ze gaan ook hun wens of mening over de toekomst inspreken in een audiobestand in deze wereld. Deze wordt vervolgens gekoppeld op het VR-platform van Digital Playground en kunnen zo teruggekeken worden.

Duur: 3 uur

Doelgroep: Groep 7 of 8

Workshopgever: Digital Playground

Workshops voor leerkrachten Tijdens het MediaLab Festival in Helmond en Etten-Leur wordt de workshop Design Thinking aangeboden voor leerkrachten in het primair onderwijs. In deze workshop leer je bepaalde structuren los te laten en ga je een ontwerpproces in dat oog heeft op wat echt belangrijk is: de leerling. Na de workshop heb jij de inspiratie om Design Thinking toe te passen binnen je klas.

Koppeling met de MAAKweek

Het MediaLab Festival van 15 en 16 juni wordt georganiseerd in de MAAKweek; een initiatief van de Brabantse Bibliotheken en Cubiss in samenwerking met Waag Society. In deze week boordevol activiteiten kom je meer te weten over ontdekkend en programmerend leren en kun jij als docent zelf aan de slag gaan met maken. Alle informatie, waaronder over het Teacher Maker Camp, vind je hier.

Doe je mee?

Wil je met jouw school deelnemen aan het MediaLab Festival of wil jij als leerkracht deelnemen aan een workshop? Klik dan hier voor het programma van de locatie Helmond.

En meld je aan via het inschrijfformulier op de betreffende pagina.

Na aanmelding neemt iemand van Cubiss contact met je op. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Voor meer informatie kijk op http://www.cubiss.nl/medialab-festival-2017

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s