Doe mee met de Maaktweedaagse op 23 en 30 mei

Altijd al eens aan de slag willen gaan in een fablab? Dat kan.
Na de eerste maaktweedaagse die plaatsvond in de herfst van 2016 is het nu tijd voor een tweede maaktweedaagse op 23 en 30 mei 2017.

Tijdens de maaktweedaagse ga je na een gedegen creatieve sessie aan de slag met het bedenken van een speel-leermiddel. Na een fase van brainstormen, schetsen en een eerste protoype is het tijd om de machines te gaan bekijken. Er is een lasersnijder, er zijn meerdere 3D-printers, een buigmachine, een vormmachine, een plotter, een frees en natuurlijk veel gereedschap en elektronica.

De eerste protoypes ontstaan. Ze worden bekeken, becommentari- eerd en weer verbeterd. Je doorloopt bijna automatisch het proces van ontwerpend leren. Je ervaart aan den lijve hoe het is om van niets tot een mooi product te komen. We koppelen deze ervaring aan het model ontwerpend leren van het SLO.

De tweedaagse is op twee dinsdagen. De eerste dinsdag duurt een dag en avond en de tweede dinsdag duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Op dinsdagavond zal een expert een lezing verzorgen en de proto- types van commentaar voorzien. Na de eerste dag volgt een week ‘denktijd’ waarna er weer een hele dag kan worden verder gewerkt.

‘Het geeft je inzicht en ervaring in het ontwerpen, bijstellen en maken van een eindproduct volgens een proces dat ook de kinderen meemaken.’

Kosten

Twee dagen (inclusief 1 avond): per persoon € 295,-
De prijs is inclusief catering overdag, warm eten eerste dinsdag en alle materialen uit het Fablab. Locatie is het Fablab in het Summa College in Eindhoven.

Heb je interesse stuur een mail naar f.coenders@kempel.nl

Schermafbeelding 2017-03-19 om 14.44.04

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s