Kinderpersbureau Prodas21 interviewt Tweede Kamerlid Kees Verhoeven tijdens MAKE IT dag

Voor het tweede jaar organiseerden Frank Coenders namens  Hogeschool de Kempel en onderwijsinnovator Tessa van Zadelhoff van Stichting Prodas de Make It dag. Tijdens deze dag bezochten meer dan 350 leerlingen van Prodas scholen allerlei workshops. Deze stonden in het teken van techniek, ict, maakonderwijs, media of talentontwikkeling. Naast de regionale pers was er ook een Kinderpers aanwezig:

Klik hier voor de videoreportage van onze kinderpers

“Wij zijn door juf Franka en meester Jeroen van het Ontdeklab gevraagd om mee te gaan als Kinderpers en verslag te doen van deze ochtend, door het afnemen van interviews en het vastleggen van dit evenement op foto en video. Ondanks de voorbereidingen op school was het best spannend. We kregen zelfs een perskaart, zodat iedereen zag dat wij van de pers waren. Maksym en Aleks waren onze regisseurs en editors, Sil en Osama deden het camerawerk en Floor en Merlijn waren de verslaggevers. Er was heel veel te zien en te beleven tijdens alle workshops; kinderen waren actief bezig met robots programmeren, virtual reality, greenscreen technieken, ICT, 3d-printen, lasersnijden en nog veel meer.

We interviewden veel kinderen, maar mochten ook enkele vragen stellen aan meneer Sjaak Ghielen, meneer Frank Coenders van Hogeschool de Kempel en juf Tessa van stichting Prodas en aan politicus Kees Verhoeven van de Tweede Kamerfractie van D66. We hebben hem vragen gesteld over hoe hij denkt over ICT en technologie in het onderwijs, over de prijs die hij heeft gekregen (IT politicus van het jaar) en over de standpunten van zijn partij. Om 11.30u was de ochtend voor de kinderen ten einde, maar voor de regisseurs van ons Kinderpersbureau begon de grootste klus pas…

Die middag werden namelijk zo’n 250 leerkrachten en andere onderwijsprofessionals verwacht die om 14.00u een lezing bezochten in de collegezaal. We wilden graag alvast een eerste montage laten zien van alles dat we deze ochtend hadden beleefd. Maxsym heeft daarom het geluid bewerkt en de animaties vooraf gemaakt met Adobe After Effects en Aleks is aan de slag gegaan met het monteren van alle videobeelden met Adobe Première. Dat was een enorm karwei, maar na een heerlijke lunch (een tosti en broodje frikandel) had Aleks genoeg energie en creativiteit om er in korte tijd iets heel moois van te maken. Om precies 14.00u was de eerste edit klaar en mochten we het filmpje laten zien aan al die mensen. Daarna zat onze taak er op en zijn we naar huis gegaan om van onze vrije woensdagmiddag te genieten. We vonden het erg leuk en interessant om op deze manier met media bezig te zijn tijdens de Make It dag 2017. We Made It!

Groetjes van Sil, Osama, Merlijn, Floor, Maksym en Aleks.”

De fotoreportage:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s