Opleiding Mediawijsheid van start bij Prodas eind januari

Veel volwassenen denken dat kinderen al erg mediawijs zijn, maar zij zijn vooral erg snel en knopvaardig. Zijn ze zich bewust van de gevolgen bij het plaatsen van een bericht op Whatsapp? Weten zij hoe media hen kan beïnvloeden, zoals de vloggers die zij volgen op Youtube? Wat zijn risico’s bij kinderen die veel gamen en wat zijn de kansen? Hoe denken kinderen over online privacy en welke problemen kunnen ontstaan bij het doorsturen van foto’s op Snapchat?

Het is belangrijk dat wij als opvoeders onze jeugd hiervan bewust maken, zodat zij zich bewust, actief en kritisch gaan gedragen in deze wereld vol media. Hoe kunnen we moderne media inzetten in de klas en zo de les veel interactiever én interessanter maken, waarbij kinderen zich een houding gaan ontwikkelen t.o.v. media-gerelateerde onderwerpen?!

Tijdens de Nationale week van de Mediawijsheid in november hebben diverse bovenbouwgroepen van stichting Prodas vol enthousiasme meegedaan aan de online game Mediamasters (door mediawijzer.net). Hoe kunnen we media een meer structurele plaats geven in ons onderwijs en zo de kinderen mediawijs maken? Hierover schrijft Tessa in haar blog op Kennisnet:

https://www.kennisnet.nl/artikel/beperk-mediawijsheid-niet-tot-de-week-van-de-mediawijsheid/

Bij de Prodas Academie bieden we een korte opleiding aan van 5 bijeenkomsten, waar we verder in gaan op de theorie, maar waarin we ook praktisch aan de slag gaan met media, met tools die je kunt inzetten in je klas. We kijken eveneens naar onze rol als leerkracht en de bijbehorende competenties.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de opleiding, welke start op dinsdag 31 januari in het Ontdeklab Deurne. De opleiding wordt afgerond met een certificaat. Meer informatie en de link om in te schrijven vind je via de Prodas Academie. Werk je niet bij Prodas maar wil je toch deelnemen? Dat kan ook. Neem dan even contact op via prodasacademie@prodas.nl

Met vriendelijke groet,

Jeroen Vrijnsen (Nationaal Mediacoach)

mediawijsheid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s