Maaktweedaagse De Kempel/Fablab Brainport

img_3060Op 18 en 19 oktober organiseerde Kenniscentrum de Kempel in samenwerking met Fablab Brainport een inspirerende”Maaktweedaagse”. Hierin werden docenten uit het basisonderwijs op een geweldige manier uitgedaagd om -met behulp van alle kennis en middelen uit het Fablab en coaching van verschillende gastdocenten- een prototype voor een eigentijds leermiddel te ontwerpen en de vertaalslag van maakonderwijs naar de dagelijkse onderwijspraktijk te maken.  Jeroen Vrijnsen bracht een videoverslag uit van het creatieve proces dat hij samen met collega Frans Verberne doorliep.

“Na een creatieve brainstorm over een nieuw te ontwerpen leermiddel in 3d, kwamen Frans en ik uiteindelijk bij het idee om het metrieke stelsel te concretiseren. Kinderen hebben vaak moeite met het begrijpen ervan en wij wilden dat op een leuke, moderne manier inzichtelijk maken.

Onder leiding van gastdocenten Frank Coenders, Rik Slakhorst, Marianne Lortye (docenten aan hogeschool De Kempel) en met hulp van Eibert Draisma (design deskundige/ontwerper/uitvinder), Ad Zegers en Toin van Daal (medewerkers van Fablab Brainport), Frits Stam (www.vanalleswatontwerp.nl) en studenten Bas, Mees en Tim, hebben we een ‘meterkast’ ontworpen; een blokkendoos met de lengtematen. Liggen deze in de juiste volgorde, zal een led-lichtje groen oplichten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ook onze collega’s hebben na twee dagen ontwerpen, prototypes maken en ideeën bijstellen, mooie eindproducten gepresenteerd. We hebben gebruik gemaakt van o.a. lasersnijden en 3d-printing, veelzijdige technieken waarmee we ook in onze Ontdeklabs werken. De ervaring om zelf een product te ontwerpen en maken, willen we graag delen met onze collega’s en kinderen! Kom daarom snel een kijkje nemen in het Ontdeklab.

Met vriendelijke groet, Jeroen Vrijnsen.”

Bewaren

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s