Boeiende breintjes en bezige bijtjes

Voor het tweede jaar is er binnen PRODAS een docentontwikkelteam (DOT) actief. Dit jaar staat het verspellen van onderwijs centraal, games en gamification in de klas.

Naar aanleiding van de vorige bijeenkomst zijn Ine van Bakel (Lambertusschool) en Mieke van den Boogaart (Leerrijk) aan de slag gegaan om een spel te ontwerpen voor de BeeBot. De BeeBot is een robotbijtje wat je kunt programmeren door maximaal 40 commando’s in te voeren. Mieke en Ine hebben samen het onderbouwnetwerk ‘Boeiende Breintjes’ opgezet binnen PRODAS.

Het spel bestaat uit 16 bloemkaarten die je onder de transparante mat van de BeeBot legt. Daarnaast maak je gebruik van een bijenknuffel, de BeeBot, een speciale dobbelsteen en kaartjes met daarop honingpotten en bijenkorven.

Door het spel van Mieke en Ine heeft het leren programmeren met de BeeBot nog een extra dimensie gekregen. Het is meer dan hiervoor een spel geworden. Naast het leren programmeren oefenen kinderen met meetkundige begrippen, getallen t/m 6 en eenvoudige eraf sommen.

IMG_1435

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s