Verslag Make It dag 20 januari

Samen met Hogeschool De Kempel organiseerde PRODAS op 20 januari jl. de Make It dag op de campus van De Kempel in Helmond. 40 workshops voorbereid door 25 PABO-studenten en 15 leveranciers werden in de ochtend bezocht door 350 kinderen plus begeleiders vanuit de PRODAS-scholen. In de middag was het de beurt aan ongeveer 200 belangstellenden uit het hele land.

Wat is de Make It dag?

Een dag waarop je in de praktijkonderwijs kunt ervaren wat het belang is van onderzoekend leren, wetenschap & techniek, technologie (ict) in het onderwijs, programmeren en maakonderwijs. Het terrein was verdeeld in vier kleuren. Iedere bezoeker kreeg een startkleur om iedereen direct over de workshops te verspreiden. De workshops kenden geen vaste tijden maar je kon gewoon binnenlopen, experimenteren of meedoen met de workshopleider en weer door naar een volgende activiteit. In de middag konden de bezoekers bij alle workshops een kaart met een concreet lesidee verzamelen aan hun boekschroef.

Hoe was het?

Het was een fantastische dag. 350 kinderen die zo betrokken bezig waren met alle activiteiten, leveranciers die enthousiast waren over de mogelijkheid om met de bezoekers in gesprek te gaan over hun product, PABO-studenten die hun activiteit met vele kinderen hebben kunnen uitvoeren en daarvan veel leerden en bezoekers vanuit het onderwijs die aangeven veel inspiratie te hebben opgedaan. Natuurlijk gaan we als organisatie de dag evalueren en hopelijk kunnen we het evenement nog een keer herhalen. Hieronder een verslag van het Kinderpersbureau en een fotomozaiek.

Dank aan:

Pabo de Kempel voor de samenwerking en gastvrijheid. In het bijzonder Frank Coenders, Marianne L’ortye en Rik Slakhorst plus de studenten die bij de organisatie hielpen en de studenten die workshops verzorgden. Dank ook aan MadScience voor een spetterende afsluiting van de ochtend en aan Astrid Poot voor een prachtige inleiding ’s middags over klooivrienden, makers en mooi onderwijs. Dank aan de Makersbuzz, 3D kanjers, Jouwtechnieklokaal, Prowise, Onderwijsrobot 1.0, het Sollysysteem, Fred Internet, ICT-leskisten, Zoom en al die anderen die deze dag mede mogelijk maakten. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. ^Tessa

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jacques Verschuren schreef:

    Herhaling is zeeer welkom. Ik hoor van scholen dat ze niet meer konden komen, ook na vroege inschrijving. Te veel enthousiasten gekweekt??

  2. Dag Jacques, tijdens het ochtendprogramma hadden we gezien de organisatie maar plaats voor 350 kinderen. Omdat PRODAS mede-organiseert hadden deze scholen voorrang. Binnen een week was het inderdaad volledig bezet. Voor de middag hadden we nog volop ruimte.

  3. Franka van Deursen schreef:

    Groep 5/6 van BS de Diamant was erbij. We hadden wel een week willen blijven! Het was top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s