Jong acteertalent gezocht voor Brabantse film over techniek!

th26EL0DN3

TechFinder, the movie ‘Parels van Brabant’

De casting

Inleiding

Om techniek onder de aandacht te brengen van basisscholen en kinderen maken we in de herfstvakantie (oktober 2014) een spannende speelfilm. De film gaat over 10 kinderen die erachter komen dat hun leraar een dubbelleven leidt. Wanneer zij op een dag ‘s morgens in de klas komen is de leraar verdwenen. Het enige aanknopingspunt is de achtergebleven smartphone van de leraar. De kinderen ontvangen via de telefoon allerlei berichten/opdrachten. Maar van wie? Alleen wanneer zij alle opdrachten uitvoeren en een complexe code kraken kunnen zij hun leraar terugvinden! De film zal eind november in première gaan tijdens een evenement in het Provinciehuis in Den Bosch en worden aangeboden aan Gedeputeerde Staten. Na de première kunnen docenten (groep 7/8) de film gebruiken als (techniek)lesmateriaal in de klas. De film wordt gratis aangeboden op www.techfinder.nl.

Wie zoeken we?

Voor de rollen zijn we op zoek naar 10 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar oud. Het hoeven geen ervaren acteurs te zijn, want ervaring zegt over het algemeen weinig over de kwaliteit van het acteren. Wij zijn op zoek naar vrolijke, spontane en open kinderen die verre van verlegen zijn (een niet-verlegen kind kan als dat nodig is prima verlegen spelen, andersom is lastiger). Wat bovendien erg belangrijk is: ze moeten interesse hebben in het acteren en dit zo leuk vinden dat het niet erg is dat ze soms uren moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. Dit kan namelijk onverhoopt gebeuren op een opnamedag.

Wat is het profiel van de kinderen? De kinderen in de film beschikken allemaal over een of meerdere eigenschappen die typerend zijn voor iemand met een technisch profiel: 1. Nieuwsgierig / onderzoekend 2. Proactief 3. Zelfstandig 4. Creatief 5. Oplossingsgericht / doener 6. Enthousiast 7. Samenwerkend

We zoeken echt een dwarsdoorsnede van de (kinder)maatschappij: zowel jongens als meisjes, zowel stoere als niet stoere kinderen, dik, dun, klein, groot, van allochtone komaf of niet, echte techneutjes in de dop of juist niet, et cetera.

Andere acteurs in de film Naast kinderen zullen we ook gebruik maken van volwassen, al dan niet professionele, acteurs

Wanneer nemen we de film op? De opnamedagen van de film zullen plaatsvinden in de herfstvakantie (18 t/m 26 oktober 2014). De kinderen die meedoen moeten die hele week beschikbaar zijn.

Selectiedagen

In de week van 22 september 2014 zullen we een selectie maken uit de aanmeldingen

Hoe kun je je aanmelden?

Zitten er in jouw groep 7 of 8  kinderen die niet op hun mondje zijn gevallen, vrolijk, spontaan en open zijn? Vraag hen dan of ze het leuk vinden om in een spannende speelfilm te spelen. Vertel dat het lang wachten is tijdens opnamedagen en dat het soms wel tien keer over moet. Zijn ze dan nog steeds enthousiast dan nemen wij graag contact op.

Aanmelden kan t/m vrijdag 19 september 2014 door een email te sturen naar:

Natasja Eerens – n.eerens@brainportdevelopment.nl Onder vermelding van ‘aanmelden casting film Parels van Brabant’:

  • de naam van de school
  • je eigen naam
  • de naam en een korte beschrijving van de kinderen/ het kind
  • leeftijd van het kind
  • wel of geen toneelervaring
  • een foto van het kind / korte opname (bijvoorbeeld met de telefoon)
  • Contactgegevens (telefoon/email)

Wij zijn erg benieuwd!

Neem voor meer informatie en/of vragen contact op met: Lianne van den Wittenboer, T. 040- 751 24 90.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s