Het Ontdeklab officieel geopend

We waren al even bezig natuurlijk maar de officiële opening van ons prachtige Prodas21 Ontdeklab stond gepland op 16 april. Er was veel belangstelling om eens een kijkje te komen nemen. Mieke Engelbertink opende de middag met een warm welkom aan iedereen en kondigde vervolgens de sprekers aan. Dhr. Sjaak Ghielen, waarnemend voorzitter van de Raad van Bestuur van Prodas vertelde kort over het strategisch beleid en de onderwijsinhoudelijke doelstellingen van de Stichting PRODAS. Daarna vertelde Tessa van Zadelhoff over onderwijs in de 21e eeuw en op welke manieren het Ontdeklab de PRODAS scholen hierbij wil ondersteunen. Het maken van verbindingen staat hierbij centraal.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De officiële opening werd verricht door dhr. Theo Maas, wethouder onderwijs van de Gemeente Someren. Hij kreeg een zogenaamde Oculus Rift (virtual reality) bril en koptelefoon op zijn hoofd zodat hij bijna levensecht van de achtbaan afging.

DSC_5470 DSC_5479

Het programma werd vervolgd door presentaties van Femke Lepoutre, vierdejaars studente van Pabo de Kempel die in de afgelopen periode samen met Menno Hovens voor PRODAS het winnende project ‘Flipping the Classroom’ had gepresenteerd. En Franka van Deursen over de co-productie van lokale omroep Siris, cultuurplein DAS en Stichting PRODAS, het televisieprogramma voor en door kinderen ‘De buurman van’.

DSC_5492 DSC_5502

Vervolgens was het tijd om te gaan experimenteren in het Ontdeklab. Dank aan alle aanwezigen voor de belangstelling, BS de Diamant en met name Louise en Bert voor alle hulp en de gastvrijheid, Femke en Franka voor jullie geweldige presentaties en onze netwerkpartners om dit mogelijk te maken. En grote dank aan Ton Vugts van Basisschool ’t Lover voor de mooie foto’s. Graag tot ziens in het Ontdeklab.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s