Van Windows XP naar Windows 8

Misschien heb je al in de media gehoord dat Microsoft vanaf 8 april niet langer ondersteuning biedt voor computers met als besturingssysteem Windows XP. Dit houdt in dat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht en dat computers met Windows XP gevoeliger worden voor virussen en andere beveiligingsrisico’s.

windows-xp-houdbaar

Wat betekent dit voor jouw school?

PRODAS is al enige tijd bezig met deze overgang. Dit zal niet op 8 april rond zijn maar onze netwerkbeheerder heeft gegarandeerd dat onze scholen in de tussentijd geen beveilingsrisico lopen. Vanaf medio mei worden alle scholen gemigreerd naar Windows 8.1

Wat betekent dit voor jouw computer thuis?

Ga na wat voor besturingssysteem er op jouw computer draait. Vaak zie je dit bij het opstarten op het scherm verschijnen. Ziet je scherm er ongeveer zo uit dan ben je al over naar een nieuwere Windowsversie en hoef je geen actie te ondernemen.

windows8

Heb je nog Windows XP dan is het belangrijk om te upgraden. Via Surfspot kunnen medewerkers van onderwijsinstellingen voordeling software aanschaffen. Een upgrade naar Windows 8 kost je via Surfspot ongeveer 10 euro wanneer je dit via een download doet. Het is wel belangrijk om vooraf na te gaan of jouw computers voldoet aan de systeemeisen, dus is je computer krachtig genoeg voor Windows 8. Je kunt je gratis aanmelden bij Surfspot.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. N.N. schreef:

    het zou fijn zijn wanneer het personeel op de hoogte is hoe de planning is van implementatie win8 inclusief toegang vanaf thuis, want dat scheelt een boel ongemak.

    1. Dag N.N.
      De ictcoördinatoren en de directie zijn op de hoogte van het tijdspad en de organisatie. Je kunt daar met je vragen terecht. Kunnen zij je niet verder helpen, mail dan naar ontdeklab@prodas.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s