Studiereis BETT 2014

on

Prodas studiereis BETT 2014

Van 22 tot en met 24 januari waren we op uitnodiging van  Prodas naar Londen afgereisd. Samen met Mieke Engelbertink en Tessa van Zadelhoff ( de ICT deskundigen bij uitstek) mochten ICT-ers  Anne-Marie de la Cousine, Jeroen Vrijnsen en ondertekende kennis maken met de nieuwste snufjes op ICT gebied en met het basisonderwijs in Londen. Het werd voor ons allemaal een zeer indrukwekkende en leerzame studiereis. Een korte samenvatting;

Woensdag 22 januari: Wat is het toch geweldig als je als ICT-er mag kijken in de gaarkeuken van ICT: BETT 2014 in Londen.
En, wat staat er op het menu voor het onderwijs? Nou, dat is heel wat. We hebben kennis mogen maken met mooie en zeer bruikbare ICT oplossingen. Zo te gebruiken en allemaal met een snufje toekomst. De BETT beurs heeft voor mij duidelijk gemaakt dat er ons nog heel wat te wachten staat. Het is aan ons daar gebruik van te maken en voor collega’s een mooi menu mee samen te stellen.

03

Donderdag 23 januari: Vroeg op want deze dag stond het bezoek van een tweetal scholen op het programma. De Grasmere Primary school en de Northwold Primary school. Totaal niet te vergelijken met het onderwijs in Nederland. Opvallend was hoe trots de directeuren en leerkrachten waren op hun school en leerlingen. Discipline en leerprestaties vormen de basis van het onderwijs dat daar gegeven wordt. Niet mijn keuze, maar wel zeer begrijpelijk. Als je te maken hebt met zoveel verschillende culturen met bijbehorende problemen, dan is de keuze voor deze manier van onderwijs een logische.

0506

En hoe zit het met de middelen? We hebben onze ogen uitgekeken hoe oud en nieuw naast elkaar werden gebruikt. Een digi-bord aan de muur en daar tegenover een krijtbord dat daar al een eeuwigheid hangt. Klassikaal- frontaal onderwijs met heel veel extra handen in de klas voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Elke klas heeft een full time leerkracht en er zijn vakleerkrachten voor diverse vakken. Voor ons een ongekende situatie; voor hun pure noodzaak om verder te komen. Respect voor al die leerkrachten daar.

0708

Vrijdag 24 januari: Nog even terug naar Bett voor een rondleiding in de stand van Microsoft. Zij lieten ons hard- en software zien waarmee we het liefst meteen aan de slag zouden willen.  ’Als ik toch eens rijk was….’.  Nog even snuffelen bij de andere stands  op de beurs en dan nog even door Londen zwerven.

1112

Heel moe en voldaan kwamen we kwamen we vrijdag laat weer aan in Nederland. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde studiereis. Maar wat wil je met zo’n geweldige groep mensen bij elkaar. Tessa en Mieke hartelijk bedankt voor het regelen en de gezelligheid. Anne-Marie en Jeroen: Wat was dat een fijne kennismaking met jullie. We houden contact.

Tot slot een opmerking die ik vond op een soort graffiti muur:

Statement

Ton Vugts
Leerkracht / ICT-er Daltonschool Het Lover
Asten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s