Mediamasters 2013

logo mediamasters 2013In de week van de Mediawijsheid, die gehouden wordt van 25 t/m 29 november 2013, kan er weer gestreden worden om de titel Mediamaster 2013.

Wat is dit voor game?

Een levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs waarin kinderen tijdens de Week van de Mediawijsheid met de hulp van ouders en leerkrachten ervaren hoe ze op een kritische en leuke manier met media om kunnen gaan. Het is een interactieve spel dat gedurende de week onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond door leerlingen gespeeld kan worden.

Doordat echte mediakanalen (bestaande kranten, tv-programma’s, social media, sites van mediapartners) worden meegenomen in het verhaal, wordt  bewust de scheidingslijn tussen realiteit en fictie vervaagd. Hierdoor komen de mogelijkheden en mogelijke risico’s van media opeens we heel ‘gevaarlijk’ dichtbij. De ‘Media Master’ (voor iedere leerling één) is uiteindelijk het bewijs dat de kinderen in staat zijn geweest in een laboratoriumsituatie alle kennis en vaardigheden die ze opgedaan hebben in de praktijk te brengen.

Kort gezegd: Het doel van MediaMasters is om mediawijsheid in te passen in het  onderwijs en kinderen in groep 7 en 8, samen met hun ouders in gesprek te laten  gaan over mediawijsheid. Kinderen, onderwijzers en ouders kunnen op deze manier ervaren wat de kansen en gevaren  van media zijn. De kinderen werken in de klas en thuis aan de opdrachten en kunnen zo jokers verdienen. Mediamasters is een game, maar wordt gespeeld in een beschermde omgeving.

Kosten?

Het spel, plus alle geleverde materialen, wordt gratis aangeboden. Als een school kopieën wil maken van lesmateriaal of onderdelen wil downloaden, printen en kopiëren is dat voor eigen rekening. Verder zijn geen kosten aan verbonden. Dat kan dus geen belemmering zijn om ook mee te doen!

Welke apparatuur moet er in de klas aanwezig zijn?

MediaMasters is gebouwd met Flash. Flash wordt niet ondersteund door de besturingsystemen iOS en Android. Dit zorgt ervoor dat de game niet is af te spelen op een tablet of smartphone.
In de klas is alleen een digibord met computer en snel internet nodig. Wij raden aan van tevoren te testen of de internetverbinding snel genoeg is om de filmpjes af te spelen.

Hoe worden de leerkrachten geïnstrueerd?

Vanaf begin november ontvangen leraren, die zich hebben aangemeld, een instructie over MediaMasters met daarin een inlogcode naar het uitgebreide digitale startpakket. Ook ontvangen zij een korte handleiding met daarin uitleg over het spel.

Media Master

Alle kinderen die MediaMasters spelen, krijgen aan het eind van de week een certificaat en de titel ‘Media Master’. Dit krijgen ze op vrijdag aan het einde van de Week van de Mediawijsheid uitgereikt. MediaMasters is geen kennistest, maar biedt ervaringen die aanleiding zijn om kennis op te doen.

 

Meer weten?: http://www.mediamasters2013.nl/ Op deze site is het meteen  mogelijk om aan te melden. Aanmelden kan nog tot 31 oktober 2013.

Eerst eens ervaren hoe Mediamasters in elkaar steekt? Speel dan de demo. Klik hiervoor op de link  http://mediamastersdemo.nl/

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Theo Joosten schreef:

    We gaan dit jaar weer meedoen, al voor de derde keer. Het is voor ouders en kinderen hèt moment om stil te staan bij dit onderwerp en wat het voor jou betekent als mediagebruiker.
    Aanrader voor iedereen!
    Theo Joosten,
    St Pieter Ommel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s