Aanbod Microsoft Surface RT

In de eerste week van de zomervakantie hebben alle PRODAS medewerkers het aanbod gekregen om tegen gereduceerd tarief (evt met extra fiscaal voordeel) een Microsoft Surface RT tablet aan te schaffen. Dit aanbod is maar beperkt geldig. Dat de periode bijna helemaal in de zomervakantie valt komt door de termijn die Microsoft wereldwijd aan dit aanbod heeft gekoppeld. We ontvangen van een aantal collega’s al vragen over dit apparaat. Ik zal proberen ze hier te beantwoorden.

Specificaties Microsoft Surface RT tablet

De Microsoft Surface RT is een lichtgewicht tablet met een accutijd van 8 uur. De tablet wordt geleverd met de thuisversie van Office 2013. Deze versie van Word, Excel, PowerPoint en OneNote bevat de meeste functies van het Office pakket. Bestanden opslaan en delen kun je doen via Skydrive (7 GB online opslag bestanden).

De tablet heeft een usb-poort en een micro SD kaart slot (voor bijvoorbeeld geheugenkaartjes van fotocamera’s). Je kunt er voor kiezen om er een toetsenbord bij te kopen. Standaard wordt de Surface zonder toetsenbord geleverd. Ook is er een ingang om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

De Surface heeft een camera aan de voor- en de achterkant van het touchscreen. Het touchscreen is 5 punten multitouch.

Je kunt op de Surface apps installeren vanuit de Windows store (dus geen Android of Apple apps). Standaard zijn een aantal apps geinstalleerd zoals Xbox music. Om een idee te krijgen van welke apps  je kunt downloaden klik je hier.

Een voordeel van de Surface t.o.v. bijvoorbeeld de iPad is dat je voor meerdere gebruikers aparte accounts kunt aanmaken.

bron afbeelding: Sander Fase
bron afbeelding: Sander Fase

Wat is het verschil tussen een Type Cover en een Touch Cover?

Zowel een Type Cover als een Touch Cover zijn toetsenborden die je aan de tablet kunt klikken. Het verschil zit hem er in dat een Type Cover echte toetsen heeft terwijl op de Touch Cover de letters alleen aangeraakt hoeven te worden (je drukt dus niets in.

Waar zijn de verschillende adapters voor bedoeld?

Bij de Microsoft Surface RT wordt een netspanningsadapter meegeleverd. Deze is magnetisch wat betekent dat je de stekker niet in een ingang hoeft te duwen maar dat hij er eigenlijk aan vast blijft kleven.

VGA-adapter – is een stekker met 15 pinnetjes erin die ervoor zorgt dat het beeld van een apparaat wordt overgebracht naar een monitor of beamer.

HD digital AV adapter – is een adapter die de tablet kan verbinden met een apparaat wat een HDMI-ingang heeft. De nieuwere typen televisies beschikken vaak over een HDMI-poort. Je kunt foto’s of video’s dan in HD-kwaliteit laten zien (opname moet natuurlijk zelf ook van goede kwaliteit zijn).

Waar kan ik apps voor de Surface downloaden?

Apps voor de Surface RT kun je downloaden in de Windows app store

Het aantal beschikbare apps voor Windows RT blijft momenteel nog wat achter bij het aanbod voor bijvoorbeeld de iPad van Apple. Er komen echter dagelijks nieuwe apps bij.

Staat je vraag er niet bij? Mail me dan even.

Microsoft Surface RT tablet
Microsoft Surface RT tablet

Wat kun je niet met de Surface?

Software installeren die niet uit de Windows store komt. Je kunt natuurlijk wel webbased programma’s gebruiken.

De surface heeft een geheugen van 32 Gb. Voor de standaard applicaties heb je al veel ruimte nodig (ongeveer 16Gb). 16Gb is nog steeds behoorlijk wat ruimte om apps te installeren. Zorg echter dat je foto’s en eventueel video’s in de cloud opslaat om ervoor te zorgen dat je ruimte beschikbaar houdt op je tablet.

Zit er garantie op?

Op de hardware wordt 2 jaar garantie gegeven. Er is 90 dagen technische ondersteuning mogelijk. Deze garantie gaat buiten PRODAS om, de Surface moet indien nodig opgestuurd worden naar Microsoft.

Outlook op de Surface RT?

 De Surface wordt geleverd met Windows 8 RT zonder Outlook. Zodra de update 8.1 in de Windows store staat kun je echter ook Outlook downloaden.

 Hoeveel levertijd zit er op de Surface?

PRODAS gaat eind augustus tot bestelling over. Microsoft geeft aan geen indicatie te kunnen geven van de levertijd vanwege de overweldigende belangstelling.

Advertenties

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat kost het voor medewerkers? Waar kun je bestellen?

  1. Dag Agnes,

   Op donderdag 4 juli is er naar alle medewerkers een mailing verstuurd met daarin vijf bestanden met alle informatie. Heb je hem niet gekregen? Mail me dan even dan stuur ik je de mail door.

   grt Tessa

 2. Ilse Joosten schreef:

  Toch even een vraag. Ik snap even niet de optie optionele lader. Zit er standaard GEEN accu lader bij de tablet (dus code 7XR-00027 Surface RT 32 GB_)?
  Of is de optionele lader gewoon een extra luxe lader die je niet in de tablet klikt maar die er als het ware los aan vast blijft hangen door de magneet?
  groeten Ilse

  1. Dag Ilse,

   Er zit standaard een lader bij de Surface. Ik denk dat het gaat om een extra lader zodat je er bijvoorbeeld een op school hebt en een thuis.

   grt Tessa

 3. ralf boot schreef:

  hallo tessa,

  Ik heb een vraag. Ik heb een beetje gegoogled naar reviews en prijs van de microsoft surface. Zo kwam ik op de site van de mediamarkt terecht waar ze de typecover voor 138 euro(incl BTW aanbieden) ipv de bijna 300 euro (incl BTW) voor de type cover in het aanbod van microsoft. Zie nderstaande link vd mediamarkt.

  http://www.mediamarkt.nl/mcs/product/MICROSOFT-Surface-Type-Cover-zwart,10259,350559,581839.html?langId=-11&et_cid=%5BLjava.lang.String%3B%405ed35ed3&et_lid=%5BLjava.lang.String%3B%405eb05eb0&et_sub=1-Surface+Type+Cover+zwart

  Is dit dezelfde type cover als in het aanbod van microsoft?

  groet

  Ralf Boot

  1. Dag Ralf,

   Jouw link verwijst naar een aanbieding voor alleen de typecover. Je hebt dan dus niet de tablet erbij. In het aanbod van Microsoft betaal je in totaal 89,54 euro (inclusief btw) voor de typecover tegenover de 138 euro van de Mediamarkt.

   grt Tessa

   1. ralf boot schreef:

    Hallo tessa, Hartelijk dank voor je reactie. Het is me duidelijk nu. Ik heb alleen nog een vraag over de prijs. Ik de aanbieding staan de prijzen zonder BTW. Is dit de prijs die ik over dien te maken op de rekening van PRODAS en krijg ik dan later ook nog 105,- meer netto loon? groet Ralf

    ________________________________

   2. Dag Ralf,

    Zou je mij je vraag even willen mailen? t.vanzadelhoff @ prodas.nl Dan kan ik je vraag beter beantwoorden.

    grt Tessa

 4. Martine schreef:

  Even een vraagje: Ik heb (binnen de aangegeven termijn) een tablet besteld en betaald maar verder niets van jullie vernomen. Is mijn bestelling verwerkt? Eigenlijk had ik een bevestiging van mijn bestelling verwacht.

  1. Dag Martine,

   De meeste bestellingen zijn in de vakantie bij de administratie binnengekomen. Direct daarna zijn ze verwerkt en gecheckt met de binnengekomen betalingen. Als daar afwijkingen werden geconstateerd is er contact opgenomen met de betrokken collega’s. Je mag er dus vanuit gaan dat jouw bestelling in goede orde is ontvangen en zal worden verwerkt.

   grt Tessa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s