Een eigen kinderprogramma voor PRODAS?

Leerkracht Franka van Deursen en Ine van de Ven van het Cultuurplatform Asten-Someren hebben samen het plan opgevat om een eigen kinderprogramma te maken voor en door kinderen van onze PRODAS-scholen. In deze eerste week van de schoolvakantie zijn er proefopnamen geweest. Na de vakantie bespreken we hoe we verder zullen gaan met dit geweldige idee.

thCALNMYYO

De eerste stappen van ons interactieve kinderprogramma zijn gezet. Samen met lokale omroep Siris zijn we gaan filmen op twee geweldig interessante locaties in Lierop en Asten-Heusden. Wie en wat we gefilmd hebben blijft nog even een verrassing, maar we kunnen alvast verklappen dat onze twee gastreporters Yvo en Rard een topprestatie hebben geleverd.

Dankzij Yvo werden we met de hele cameraploeg zelfs toegelaten in het privédomein van onze gastheer. Heel bijzonder, want deze man is aardig en gastvrij, maar ook op zijn privacy gesteld. Cameraploegen worden dan ook lang niet altijd toe gelaten. Wat we allemaal te zien en te doen hebben gekregen is echt helemaal super.

Rard werd op een andere locatie van harte uitgenodigd voor een uitgebreide en vrolijke rondleiding, waarbij tussen de grappen door stiekem heel veel geleerd werd. Ook hier hebben wij onze ogen uitgekeken. Hoogtepunt was de kennismaking met een dier dat over de hele wereld beroemd is, maar dat dus “gewoon” in Asten-Heusden blijkt te leven.

Al met al een hele ervaring. Wanneer de montage en afwerking erop zit (ook nog een hele klus natuurlijk) hopen we de films snel aan jullie te kunnen presenteren. Wij spatten in ieder geval van het enthousiasme om nog veel meer boeiende mensen in de omgeving te gaan bezoeken en we hopen natuurlijk dat alle kinderen mee gaan doen!

Ine en Franka

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rian schreef:

  Leuk initiatief, ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Ik heb een klein vermoeden welk dier het is.

  Doet me een beetje denken aan Siris Junior. Daar werkten de kinderen op onze school heel actief aan mee en vonden het super.

  Leuk!

 2. Anne-Marie schreef:

  Superleuk idee! Ik ben heel benieuwd!

 3. Henk Goorts schreef:

  Franka, zoals besproken na je presentatie bij de Prodas studiedag wil ik graag meedenken over dit project. Neem maar contact op als het zover is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s