Aan de slag met Eduapp

Misschien heb je in de klas de beschikking over een of meerdere tablets. Of je hebt zelf een tablet en bent regelmatig op zoek naar nieuwe educatieve apps. In dat geval kan het een idee zijn om een account aan te maken op Eduapp. Eduapp is een platform wat in januari 2013 werd gelanceerd en bedoeld is om apps te vinden, te ontdekken en te delen met anderen. Je kunt een gratis account aanmaken.Vervolgens kun je zoeken naar apps door te selecteren op besturingssysteem (Windows, Apple iOs of Android), prijs, niveau, soort onderwijs en vak. Wanneer er door iemand bij een bepaalde app een lesidee is gemaakt dan zie je dat meteen.

Schermafbeelding 2013-05-14 om 16.38.47

Eduapp is ook een sociaal netwerk, dat betekent dat je bepaalde mensen of lijsten rondom een bepaald onderwerp kunt gaan volgen. Je blijft dan op de hoogte van de laatste updates. Vervolgens kun je nog eigen lijsten en lesideeën gaan maken. Met een pro-account (voor Euro 24,95) per jaar krijg je extra mogelijkheden zoals het zoeken op leergebied. Ten slotte is het mogelijk om een schoolaccount aan te maken. Je krijgt dan een eigen schoolpagina met statistieken per leerkracht en kunt samenwerken aan lijsten. Hier zijn ook kosten aan verbonden.

Neem eens een keer een kijkje op Eduapp en maak alvast een gratis account aan. Heb je ook een account, geef het even door dan maken we hier een overzicht.

Prodascollega’s op Eduapp

Bart Munnecom

Tessa van Zadelhoff

Rian Aarts

Ger Vranken

Anne-Marie de la Cousine

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Rian schreef:

    Fijn om hier allerlei apps te kunnen verzamelen!

  2. Anne-Marie de la Cousine schreef:

    Wat een goede tip! Ga er meteen mee aan de slag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s