Alle bronnen onder handbereik -1

Nog niet zo heel lang geleden verzamelden veel leerkrachten werkbladen in ordners. Soms op thema gerangschikt, andere keren op vakgebied. Altijd handig wanneer dit onderwerp opnieuw voorbij kwam in de klas en je had meteen een paar oefeningen paraat die je in kon zetten. Vandaag de dag is het handiger om digitale verzamelingen aan te leggen van handige sites en oefenpagina’s, tools voor op je digibord of video’s en liedjes voor in de groep.

Er zijn een paar programma’s waarin je dit handig kunt doen. In het onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van YURLS. YURLS staat voor Your Url’s wat zoveel betekent als ‘jouw internetadressen’. Je kunt het vergelijken met een online verzameling van favorieten. Handig omdat je deze favorieten op iedere computer of ieder apparaat (tablet, smartphone) met een internetverbinding kunt bereiken. Yurls heeft een eigen supportpagina waar je video’s kunt bekijken hoe je gemakkelijk een verzameling met Yurls aanlegt. Materiaal wat op een Yurlspagina staat kun je met een muisklik aan je eigen verzameling toevoegen.

Je kunt via een YURLS-pagina ook je leerlingen toegang geven tot aanvullend materiaal bij bijvoorbeeld een bepaald thema of een leerdoel.

yurlsbrigantijn

Femke en Nicole van SBO de Brigantijn in Deurne hebben een eigen Yurlspagina voor groep B1 gemaakt. Zij gaan deze site als pilot in hun groep gebruiken. Mochten er nog andere leerkrachten zijn binnen Prodas met een eigen Yurlspagina dan horen we dat graag.

Hieronder nog een aantal interessante Yurlsverzamelingen waar veel bruikbaar materiaal te vinden is.

Onderbouw

Juf Marije

Bovenbouw

Meester Henk

Actueel

Lesmateriaal bij actuele thema’s

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chantal schut schreef:

  Wat een super goed idee. Had er wel een gemaakt, maar was nog in de ontdekkingsfase hoe het werkte. Nu kan ik mooi een kijkje nemen hoe de opzet is bij anderen en ideen opdoen. Zo kunnen duopartners ook samen favorieten pagina’s voor gebruik van digibord centraal opslaan. Nadeel van yurls is wel de sluipreclame, zeker als kinderen er gebruik van maken.

  Chantal

  1. Dag Chantal,

   Dank voor je reactie. Wat is de link naar jouw yurlspagina? De reclame is helaas nodig om het gratis aan te kunnen blijven bieden. Je zult hier echter geen reclame vinden voor zaken die niet bij de doelgroep passen. Het zijn meestal educatieve uitgeverijen en lespakketten die banners plaatsen.

   vriendelijke groet,

   Tessa

 2. Nicole schreef:

  De kinderen vinden het echt geweldig!!

  1. Leuk om te horen Nicole! Succes met het uitbreiden van je Yurlspagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s